mnie to nie róznica -byle działał i był zbliżony do tego co chcę.ramok pisze:jak zwykle zle zrozumiales,netsystem24.pl pisze:za prace należy się kasa - to chyba normalne !?ramok pisze:tak, tak ... przebijajcie ceny, licytujcie ...
a wtedy na system NET47 bedzie mial wiecej chetnych.
my internetu za darmo też nie chcemy zakładać.
jezeli non stop beda ceny PYXISa windowane TO taniej bedzie kupic net47 i miec lepszy i tanszy system.
aktualizacja do v2.0
-
netsystem24.pl
- Kontakt:
Cena PYXISa nie zmienia sie od prawie 2 praktycznie (nie licze tej dobnej korekty przy zminie VATu). Zmiany cen tez nie przewiduje sie w najblizszym czasie - nie widze ku temu zadnych powodow.
Co do wersji SQlowej - juz sie na ten temat wypowiadalem: To nie jest kosmetyczna zmiana. To nie jest nawet bardzo duza zmiana w programie. To jest wymiana fundamentow w wiezowcu. Pyxis teraz jest juz w bardzo duzej czesci "odpluskwiony". Okodowanie tych wszystkich funkcji od nowa dla SQLa (jakies 40 tys linijek kodu) i ich przetestowanie to tak na oko jakis rok ciezkiej pracy. Do tego jest potrzebna mocna wspolpraca sporej grupy testerow uzywajacych takiego oprogramowania. Kto z Was przesiadzie sie na system o ubozszej funkcjonalnosci (bo trzeba go rozwijac stopniowo) i naszpikowany nieuniknionymi w takiej pracy bledami? :-)
Trzeba byc swiadomy i wad i zalet takiego rozwiazania.
Co do wersji SQlowej - juz sie na ten temat wypowiadalem: To nie jest kosmetyczna zmiana. To nie jest nawet bardzo duza zmiana w programie. To jest wymiana fundamentow w wiezowcu. Pyxis teraz jest juz w bardzo duzej czesci "odpluskwiony". Okodowanie tych wszystkich funkcji od nowa dla SQLa (jakies 40 tys linijek kodu) i ich przetestowanie to tak na oko jakis rok ciezkiej pracy. Do tego jest potrzebna mocna wspolpraca sporej grupy testerow uzywajacych takiego oprogramowania. Kto z Was przesiadzie sie na system o ubozszej funkcjonalnosci (bo trzeba go rozwijac stopniowo) i naszpikowany nieuniknionymi w takiej pracy bledami? :-)
Piotr Szkut - PYXIS
-
netsystem24.pl
- Kontakt:
Nikt tu nie mówi o robieniu czegoś za darmo, można zrobić a wtedy dopiero sprzedawać (testować u siebie, zaproponować promocyjne warunki za testowanie itd.) Według mnie to naturalna kolej rzeczy i większość poprostu prędzej czy później będzie szukać "czegoś więcej". A jak zrobić jakąkolwiek sensowną integrację bez SQL i replikacji.Pyxis pisze:Cena PYXISa nie zmienia sie od prawie 2 praktycznie (nie licze tej dobnej korekty przy zminie VATu). Zmiany cen tez nie przewiduje sie w najblizszym czasie - nie widze ku temu zadnych powodow.
Co do wersji SQlowej - juz sie na ten temat wypowiadalem: To nie jest kosmetyczna zmiana. To nie jest nawet bardzo duza zmiana w programie. To jest wymiana fundamentow w wiezowcu. Pyxis teraz jest juz w bardzo duzej czesci "odpluskwiony". Okodowanie tych wszystkich funkcji od nowa dla SQLa (jakies 40 tys linijek kodu) i ich przetestowanie to tak na oko jakis rok ciezkiej pracy. Do tego jest potrzebna mocna wspolpraca sporej grupy testerow uzywajacych takiego oprogramowania. Kto z Was przesiadzie sie na system o ubozszej funkcjonalnosci (bo trzeba go rozwijac stopniowo) i naszpikowany nieuniknionymi w takiej pracy bledami?
Jak dla mnie to pyxis za którego mógłbym zapłacić wystarczy żeby miał: bazę klientów, fakturowanie, płatności masowe, sensowne rozliczanie płatności (księgowe - z księgowaniami faktur i płatności oraz dostępem do salda). Rozwijać można na podstawie abonamentu rocznego - jak ktoś płaci ma prawo proponować zmiany. To zapewniłoby dochody a nie pracę za darmo - bo tego przecież nikt nie chce.
wiadomo, że teraz czasem o niektóre sprawy ciężko - i nie dziwie się sam programuje (www) i nie lubie sto razy poprawiać za darmo (co innego jak na tym coś zarobię).
To taka moja wizja jak mogłoby to wyglądać.
pozdrawiam Tomek
Pyxis pisze:Okodowanie tych wszystkich funkcji od nowa dla SQLa (jakies 40 tys linijek kodu) i ich przetestowanie to tak na oko jakis rok ciezkiej pracy. Do tego jest potrzebna mocna wspolpraca sporej grupy testerow uzywajacych takiego oprogramowania. Kto z Was przesiadzie sie na system o ubozszej funkcjonalnosci (bo trzeba go rozwijac stopniowo) i naszpikowany nieuniknionymi w takiej pracy bledami? :-)
ja sie pisze na testowanie tylko tego co mi jest potrzebne : D czyli to co napisal netsystem24.plnetsystem24.pl pisze:Jak dla mnie to pyxis za którego mógłbym zapłacić wystarczy żeby miał: bazę klientów, fakturowanie, płatności masowe, sensowne rozliczanie płatności (księgowe - z księgowaniami faktur i płatności oraz dostępem do salda).
xrzirzi pisze:Jeżeli niecałe 200zł inwestycji w ten "interes" jest dla Ciebie problemem, to lepiej się szybko wycofaj w branży. Ta branża ma taką specyfikę, że koszty utrzymania są duże. Nie chciał bym być Twom klientem, jeżeli nie stać Cię na taki wydatek. Zawsze też możesz robić wszystko w Excelu albo OpenOffice i kupować anteny w Yagi.. ;P
Zdecydowanie popieram. Sam korzystam z Pyxisa pół roku ale od razu zdecydowałem się na ver.2, co więcej sam namawiałem autora na wprowadzenie płatnych aktualizacji.
User
-
djpielgrzym
Moim skromnym zdaniem aktualizacje powinny być darmowe np przez rok, ew inny wskazany w umowie okres, bez znaczenia czy w tym czasie przeskoczymy o jedną wersje czy tam pięć wersji. Po tym okresie powinny byc darmowe "łatki błędów" natomiast nowe funkcjonalnosci = nowy okres abonamentowy. Takie zagranie jest FAIR dla twórcy bo co jakiś czas wpada nowa kasa ( i daj pan bóg) i dla klienta bo ma jakis okres "darmowych" oraz pewność iż błędy które są zostana naprawione za free.Arkadia pisze:xrzirzi pisze:Jeżeli niecałe 200zł inwestycji w ten "interes" jest dla Ciebie problemem, to lepiej się szybko wycofaj w branży. Ta branża ma taką specyfikę, że koszty utrzymania są duże. Nie chciał bym być Twom klientem, jeżeli nie stać Cię na taki wydatek. Zawsze też możesz robić wszystko w Excelu albo OpenOffice i kupować anteny w Yagi.. ;P
Zdecydowanie popieram. Sam korzystam z Pyxisa pół roku ale od razu zdecydowałem się na ver.2, co więcej sam namawiałem autora na wprowadzenie płatnych aktualizacji.