aktualizacja do v2.0
aktualizacja do v2.0
zassalem ja i widze, ze potrzeba zaplacic za aktualizacje 159zl netto,
hmm a co sie stalo z darmowa opcja aktualizacyjna?? tylko dlatego kupilem ten program!
wyglada na to ze podziekuje oplatom aktualizacyjnym!
hmm a co sie stalo z darmowa opcja aktualizacyjna?? tylko dlatego kupilem ten program!
wyglada na to ze podziekuje oplatom aktualizacyjnym!
Nie wiem kiedy kupiles program i jak dlugo korzystales z darmowych aktualizacji, ale to pierwszy platny upgrade do wersji nowszej od 4 (sic!) lat.
Zauwaz tez, ze nie ma obowiazku przechodzenia na wersje 2 jesli jedynka Ci odpowiada. W wersji 1szej zostaly wprowadzone wszelkie potrzebne zmiany do pracy programu z nowym VATem (nie zagralem tutaj jak wiekszosc firm laczac te 2 sprawy i zmuszajac uzytkownikow do kupna nowej wersji). Ten upgrade to poprostu skromny wklad uzytkownikow w dalszy rozwoj oprogramowania. Jesli ktos uzna, ze warto taki wydatek poniesc aby nadal korzystac z darmowych ulepszen do wersji 2 - zapraszam do zakupu. Jesli chcesz pozostac przy jedynce bo Ci wystarczaja jej funkce - spokojnie mozesz pracowac na niej dalej.
Mysle ze uczciwie stawiam sprawe.
Zauwaz tez, ze nie ma obowiazku przechodzenia na wersje 2 jesli jedynka Ci odpowiada. W wersji 1szej zostaly wprowadzone wszelkie potrzebne zmiany do pracy programu z nowym VATem (nie zagralem tutaj jak wiekszosc firm laczac te 2 sprawy i zmuszajac uzytkownikow do kupna nowej wersji). Ten upgrade to poprostu skromny wklad uzytkownikow w dalszy rozwoj oprogramowania. Jesli ktos uzna, ze warto taki wydatek poniesc aby nadal korzystac z darmowych ulepszen do wersji 2 - zapraszam do zakupu. Jesli chcesz pozostac przy jedynce bo Ci wystarczaja jej funkce - spokojnie mozesz pracowac na niej dalej.
Piotr Szkut - PYXIS
Hmm, darmowe aktualizacje w sumie są fajną sprawą, ale to raczej dziwnie, aby autor miał "dożywotnio" pracować nad programem i nie pobierać już za to opłat. Sądzę, że jakaś opłata, np. co roku ok. 10% wartość opłaty początkowej, zagwarantuje użytkownikom dalszy rozwój programu, a autora zachęci i zmobilizuje do dalszej pracy.Pyxis pisze: Zauwaz tez, ze nie ma obowiazku przechodzenia na wersje 2 jesli jedynka Ci odpowiada. W wersji 1szej zostaly wprowadzone wszelkie potrzebne zmiany do pracy programu z nowym VATem (nie zagralem tutaj jak wiekszosc firm laczac te 2 sprawy i zmuszajac uzytkownikow do kupna nowej wersji). Ten upgrade to poprostu skromny wklad uzytkownikow w dalszy rozwoj oprogramowania. Jesli ktos uzna, ze warto taki wydatek poniesc aby nadal korzystac z darmowych ulepszen do wersji 2 - zapraszam do zakupu. Jesli chcesz pozostac przy jedynce bo Ci wystarczaja jej funkce - spokojnie mozesz pracowac na niej dalej.
--
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
wprowadzilem pyxisa rowniutko 1.1.2010r, tak bylo najprosciej i najlepiej.Pyxis pisze:Nie wiem kiedy kupiles program i jak dlugo korzystales z darmowych aktualizacji, ale to pierwszy platny upgrade do wersji nowszej od 4 (sic!) lat.
no ok, 10% mozna dac, a nawet wiecej, do 50zl to nie wielkie chalo, ale 159zl netto to zdzierstwo, dziekuje.Misiu pisze:Hmm, darmowe aktualizacje w sumie są fajną sprawą, ale to raczej dziwnie, aby autor miał "dożywotnio" pracować nad programem i nie pobierać już za to opłat. Sądzę, że jakaś opłata, np. co roku ok. 10% wartość opłaty początkowej, zagwarantuje użytkownikom dalszy rozwój programu, a autora zachęci i zmobilizuje do dalszej pracy.
do samych faktur wole infakt.pl
niestety do czego innego pyxis mi sie nie przydaje)
dodatki mi sa NIE potrzebne (mozesz mi je wylaczyc) ...Pyxis pisze:RAmok - to jesli do samych faktur i nie potrzebujesz tych dodatkowych funkcji, to przeciez nie MUSISZ kupowac wersji 2. Nie masz takiej potrzeby. Ja nie bardzo rozumiem skad ta "obraza majestatu".
ale jest duzo innych drobnych bledow i funkcji (np dodatkowy tekst ktory moge sam sobie wpisac na wydruk FV)
w programie, ktore naprawa sprzyja ....
Zgadzam się z twórcą programu.Używam pyxisa od początku i płaciłem za niego niewiele. Przez te kilka lat nie płaciłem dodatkowa za aktualizację , a powiem że inne firmy po prostu co roku wystawiają fakturki za aktualizację i nikt nikt z tego powodu nie robi hałasu .Z tego co widzę wersja 2 programu zawiera wszystko to o czym pisze się na tym forum,brawo.Za taki upgrade kasa się należy ,wątpię aby ci co marudzą zrobili to za darmo.
nie ma co sie burzyc ze platna
i tam mamy fart ze zmiana stawek vat itp byla zalatwiona na starej wersji
posiadam dwie licencje pyxisa
jedna kupiona na samym poczatku - 50zl
druga kupiona 1,5roku temu
1.9 w 100% wystarcza, jednak mam cicha nadzieje ze autor czyms zaskoczy i bede chcial zrobic upgrade
gdyby autor tylko zrobil ctrl+f w starej wersji
))
i tam mamy fart ze zmiana stawek vat itp byla zalatwiona na starej wersji
posiadam dwie licencje pyxisa
jedna kupiona na samym poczatku - 50zl
druga kupiona 1,5roku temu
1.9 w 100% wystarcza, jednak mam cicha nadzieje ze autor czyms zaskoczy i bede chcial zrobic upgrade
gdyby autor tylko zrobil ctrl+f w starej wersji
Kupiłem Pyxisa 3 miesiące temu ( szkoda, że tak późno ). Teraz zrobiłem upgrade do 2.00. Porównując funkcjonalność na przeciw programów, w których trzeba wiele rzeczy robić na "piechotę" oraz płacić co rok za licencję, uważam, że kwota za którą twórca programu wkłada masę pracy,czasu i pomocy, jest znikoma. Osobiście jestem wymagający i polecam ten program.
Jesli bedziesz chcial wykorzystac nowe funkcje iBOKa ktorych wersja 1 nie umieszcza w plikach eksportowanych na iBOK, to trzeba bedzie miec aktualna wersje programu, ktora takowe informacje wysyla.
Stare skrypty beda nadal z "jedynka" dzialaly jak dotychczas. Tutaj sie nic nie zmieni ani w zaden sposob nie wygasnie zakupiona wczesniej funkcjonalnosc.
Po zrobieniu upgrade do wersji 2 wykupione wczesniej moduly dodatkowe przechodza automatycznie na nowa wersje i sa w niej rowniez aktywne.
Stare skrypty beda nadal z "jedynka" dzialaly jak dotychczas. Tutaj sie nic nie zmieni ani w zaden sposob nie wygasnie zakupiona wczesniej funkcjonalnosc.
Po zrobieniu upgrade do wersji 2 wykupione wczesniej moduly dodatkowe przechodza automatycznie na nowa wersje i sa w niej rowniez aktywne.
Piotr Szkut - PYXIS