4.52 (2020-11-15)
4.52 (2020-11-15)
zaokrąglanie kwot w części deklaracyjnej JPK_V7M do pełnych złotówek
poprawka w algorytmie kontroli poprawności licencji przy Wielopodmiotowości
poprawka w strukturze pliku JPK_FA(3) - usuniecie pozycji VAT z kwotami zerowymi
dodanie formatu importu pliku z Banku Spółdzielczego BS(13)
zapytania SQL modyfikujące masowo bazę (Menu - Opcje - Funkcje pomocnicze - Zapytania SQL)
poprawka w algorytmie kontroli poprawności licencji przy Wielopodmiotowości
poprawka w strukturze pliku JPK_FA(3) - usuniecie pozycji VAT z kwotami zerowymi
dodanie formatu importu pliku z Banku Spółdzielczego BS(13)
zapytania SQL modyfikujące masowo bazę (Menu - Opcje - Funkcje pomocnicze - Zapytania SQL)
Piotr Szkut - PYXIS
Re: 4.52 (2020-11-15)
Zmieniona została ścieżka zapisu plików JPK z folderu KatalogEksportow do Pyxis4sql_archiwizacja czy to celowe działanie ?
Nie zostala zmieniona. Pliki sa zapisywane w katalogu wskazanym jako katalog eksportow.
Piotr Szkut - PYXIS
Generowałem faktury z włączoną opcją kodów EE. Księgowa twierdzi że nie ma tego w pliku xml. Jakie tagi opisują kod EE?
aAsz w changelogu opis funkcji w menu, ktora to koryguje:
"zapytania SQL modyfikujące masowo bazę (Menu - Opcje - Funkcje pomocnicze - Zapytania SQL)"
"zapytania SQL modyfikujące masowo bazę (Menu - Opcje - Funkcje pomocnicze - Zapytania SQL)"
Piotr Szkut - PYXIS
Zrobiłem tak, ale księgowa twierdzi że nic się nie zmieniło. Który tag w XML za to odpowiada to podmienię w edytorze i jej wyślę?Pyxis pisze:aAsz w changelogu opis funkcji w menu, ktora to koryguje:
Po przeinstalowaniu z 4.51 na 4.52 wyskakuje mi "błąd podczas budowania widoków" przy 6 procencie ładowania, po wciśnięciu ok przechodzi dalej do okna logowania, czy tylko mi tak się dzieje? Pyxis zainstalowany na serwerze xen, klienci windows.
Nic nie masz poprawiac w edytorze, tylko zrobic plik JPK_V7M z najnowszej wersji Pyxisa.green3d pisze: Zrobiłem tak, ale księgowa twierdzi że nic się nie zmieniło. Który tag w XML za to odpowiada to podmienię w edytorze i jej wyślę?
Piotr Szkut - PYXIS
Serwer blokuje przebudowe widokow. Albo uzytkownik ODBC nie ma uprawnien globalnych "SUPER", albo ktos pracuje obecnie na programie i robi edycje jakiegos rekordu.wolfek pisze:Po przeinstalowaniu z 4.51 na 4.52 wyskakuje mi "błąd podczas budowania widoków" przy 6 procencie ładowania, po wciśnięciu ok przechodzi dalej do okna logowania, czy tylko mi tak się dzieje? Pyxis zainstalowany na serwerze xen, klienci windows.
Piotr Szkut - PYXIS
Księgowość twierdzi iz w pliku JPK7 brak pola z nazwa urzędu skarbowego.
a gdzie go deklarujemy?Pyxis pisze:Tam ma byc tylko kodowe oznaczenie urzedu i ono jest.
Pyxis pisze:Konfiguracja - Dane firmy
Wpisanie powiatu deklaruje urząd? bo nie widzę pola stricte do wpisania urzędu?