Zaległości klienta na FV
Zaległości klienta na FV
Witam
Czy jest możliwość drukowania listy nierozliczonych faktur na FV, nie na dodatkowym wezwaniu?
Na tę chwilę widzę, że na FV umieszczona jest informacja o ostatnim miesiącu, za który został uiszczony abonament.
Czy jest możliwość drukowania listy nierozliczonych faktur na FV, nie na dodatkowym wezwaniu?
Na tę chwilę widzę, że na FV umieszczona jest informacja o ostatnim miesiącu, za który został uiszczony abonament.
-
djpielgrzym
Dość dawno o tym pisałem, jednak zmienia to dość mocno strukture programu.p4n pisze:W miejscu gdzie w tym momencie jest informacja "ostatni zarejestrowany abonament" można zamiast tego dać informacje o saldzie klienta. Będzie to lepsze rozwiązanie niż to które jest obecnie - takie jest moje zdanie
Oczywiście, iż dla części userów lepsza opcją by było:
Zaległość 62,87, a nie ostatni oplacony abonament grudzień 2012. dodać nalezy także iż i to nie jest doskonale. Wystarczy jakokolwiek kwota, nawet 1 grosz, a Pyxis pysze na fvat , że faktura jest rozliczona (czyli zarejestrowany abonament)
rozumiem ze sam rozliczasz wplaty i to jeszcze na hurtowym rozliczeniu
to takie moje spostrzezenie, drugie jak ja tlumacze pani krysi jak ona ma to rozliczac to ja caly dzien poswiecam a pozniej caly tydzien na sprawdzanie co ona wprowadzila i jak, przede wszystkim program powinien byc przyjazny i logiczny, niestety logiki w rozliczeniach tej logiki(automatyzacji) brakuje typu ze skoro wplata jest wprowadzana za dana fvat to zeby jej nie liczyl automatycznie jako abonament
tak ale ja po tej krysi dniu musze sprawdzac czy gdzies nie walnela glupoty i wcisnela zalicz abonament na fvat za sprzet ktorea powinna byc rozliczona jako zalicz patnosc, to jest bardzo irytujace, albo zrobic rozroznienie rozlicz fvat a rozlicz abonament jak juz i autoamtycznie jezeli bedzie rozliczona fvat za abonament to bedzie doliczona do tych wlasciwych platnosci, przeciez to nie jest trudne jeden marker w bazie danych czy to fvat "zwykla" czy abonamentowa, a dla pani krysi nauczyc sie jednego przycisku bedzie duzo latwiej
Przeciez kazda z tych funkcji rozlicza wskazana FV, tylko na rozny sposob. Tego nie bardzo jest jak obwarowac regulami. Tobie to pomoze jakos tam (przynajmniej "Krysi) a innym bedzie to przeszkadzalo.
Nie da sie przy obsludze jakiegokolwiek programu wylaczyc myslenia i dzialac jak automat. To co mozna w taki sposob zrealizowac realizuja algorytmy. Czlowiek jednak jest trudny do wyeliminowania.
Nie da sie przy obsludze jakiegokolwiek programu wylaczyc myslenia i dzialac jak automat. To co mozna w taki sposob zrealizowac realizuja algorytmy. Czlowiek jednak jest trudny do wyeliminowania.
Piotr Szkut - PYXIS