vBOK

Jakie funkcje dodać, co ulepszyć...
szymansky

vBOK

Post autor: szymansky »

Czy będzie taka opcja jak w LMS-ie z vBOK ?
Powiem szczerze ,że tego najbardziej tutaj jak dla mnie brakuje :) , bo nie każdy chce fakturę (tłumaczenie po co ,na co ,że nie potrzebują) ,a niektórzy to wole nie mówić co z nimi robią :D .
Ogólnie stosuje kombajn LMS tylko i wyłącznie do FV , wystawiania i odbierania przez klientów poprzez vBOK. A tutaj ładny programik tylko bez tego :? :wink:
malox

Post autor: malox »

Dokładnie tak. Przydałoby się coś takiego..
marcin_siedlce

Post autor: marcin_siedlce »

malox pisze:Dokładnie tak. Przydałoby się coś takiego..

też jestem za
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

A co myslicie o wysylaniu FV na maila w FDFie. Ja tak robie i "wszyscy" sa zadowolenia. Nie interesuje mnie co klient z nia zrobi. Ja generuje i wysylam. Kopie sobie drukuje i jestem czysty. :-)
Piotr Szkut - PYXIS
marcin_siedlce

Post autor: marcin_siedlce »

Pyxis pisze:A co myslicie o wysylaniu FV na maila w FDFie. Ja tak robie i "wszyscy" sa zadowolenia. Nie interesuje mnie co klient z nia zrobi. Ja generuje i wysylam. Kopie sobie drukuje i jestem czysty. :-)
Kolego pamiętaj, że według ustawy Ministra Finansów aby wysyłać faktury vat drogą elektroniczną to:
1. Musisz do dokumentu dołączyć klasyfikowany podpis elektroniczny
2. Musisz mieć pisemną zgodę kontrahenta na to, że zrzeka się faktur pisemnych i życzy sobie otrzymywanie ich na skrzynkę e-mail

Pyxis jak narazie nie gwarantuje dołączania podpisu klasyfikowanego do dokumentu.
Oczywiście jest możliwość dołączania podpisu np. w outlocku ale tylko nieklasyfikowanego a potrzebujemy klasyfikowanego. Ja osobiście już mam taki certyfikat ale mogę go tylko dołączać poprzez odpowiednią aplikację i zatwierdzać każdy podpis oddzielnie pinem. Szukam jakiegoś pomysłu aby robiła to jakaś aplikacja automatycznie.
Jeżeli będziesz dołączał podpis eletroniczny to jesteś zwolniony z wszelkiej opcji papierowej (nie musisz drukować i przechowywać nawet kopii faktur papierowych). Jedynie co Cię zobowiązuje to musisz archiwizować te dokumenty i e-maile na jakimś nośniku np. pendrive, cd ... przez okres 5 lat.

Więc pamiętaj - wysyłając fakturę bez podpisu elektronicznego klasyfikowanego robisz to bezprawnie. Jeżeli będziesz miał kontrolę to leżysz. Ten podpis gwarantuje że w czasie przesyłu nie została zmieniona treśc faktury i zastępuje tradycyjny odcisk pieczątki.

A Pana Piotra Sz. namawiam do przemyślenia nad stworzeniem takiej aplikacji :)
malox

Post autor: malox »

Znalezione na grupie cyberbajta:
http://ibok.pyxisisp.pl/

zostaje nam czekać :)

login: test
pass: test
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Mysle, ze po weekendzie bedzie juz dostepny :-)
Piotr Szkut - PYXIS
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Piotr Szkut - PYXIS
ODPOWIEDZ