Czy jest w programie możliwość uzupełnienia pola: Data dokonania lub zakończenia dostawy towarów lub wykonania usługi, zgodnie z formatem KSEF ?
księgowa zwróciła mi uwagę że jeżeli faktura jest wystawiona wcześniej niż ostatni dzień miesiąca, to powinna być też wpisana data wykonania usługi czyli ostatni dzień miesiąca.
Data dokonania lub zakończenia dostawy towarów lub wykonania usługi
Re: Data dokonania lub zakończenia dostawy towarów lub wykonania usługi
Nie ma takiej opcji i nigdy nie byla potrzebna.
Piotr Szkut - PYXIS
Właśnie jest taka potrzeba, mam kilka firm dla których muszę czekać z wystawieniem faktury do ostatniego dnia miesiąca, ponieważ wymagają daty wskazującej na dzień zakończenia usługi, czy to jest duży problem żeby dodać taką opcję w programie ?
Problem jest raczej sztuczny.
W nazwie uslugi nalezy podac za jaki okres jest naliczona oplata. Mozna to zrobic automatycznie.
W nazwie uslugi nalezy podac za jaki okres jest naliczona oplata. Mozna to zrobic automatycznie.
Piotr Szkut - PYXIS
Dla nas to problem istotny i bardzo liczymy na Państwa pomoc . Wszystkie faktury które otrzymaliśmy w systemie KSEF mają przewidzianą rubrykę ; data dostawy/wykonania . W systemie Pyxis tego brak . Potrzebujemy takiej możliwości dlatego prosimy o pomoc.
Nawiązując do mojej poprzedniej wiadomości przesyłam podstawę prawną .Art 106e ust.1podpunkt 6 .