raporty i funkcjonalność SIIS
Re: raporty i funkcjonalność SIIS
Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego przy wygenerowaniu raportu wszystkich użytkowników zaznaczyło mi że mają IPTV? Jak to cofnąć?
Zaznaczyles na oknie glownym SIIS wartosc procentowa pasma na IPTV. Odznacz to.
Piotr Szkut - PYXIS
Tak też zrobiłem, odznaczyło wszystkich. ALE przecież mam kilkudziesięciu użytkowników z IPTV, więc jak to zrobić aby wygenerowali się w raporcie SIIS ??Pyxis pisze:Zaznaczyles na oknie glownym SIIS wartosc procentowa pasma na IPTV. Odznacz to.
Pyxis nie przechowuje informacji ktory ma te usluge, a ktory jej nie ma, wiec nie wygeneruje tych danych szczegolowo. Mozesz tylko ogolnie zaznaczyc.
Piotr Szkut - PYXIS
Ale można by to zrobić. Dac checkboxa w karcie klienta ze ma IPTV i potem to uwzględniać w SIISPyxis pisze:Pyxis nie przechowuje informacji ktory ma te usluge, a ktory jej nie ma, wiec nie wygeneruje tych danych szczegolowo. Mozesz tylko ogolnie zaznaczyc.
Tak, ale trzeba tez dodac informacje o wykorzystywanym pasmie na te cele.
Piotr Szkut - PYXIS
UKE dba aby nam się nie nudziło, bo SIIS już był ogarnięty, no to dziś e-mail od UKE: "Modyfikacji uległ również sposób przekazywania danych. Zrezygnowano z przekazywania danych za pomocą Systemu Informacyjnego do spraw Infrastruktury Szerokopasmowej, natomiast w tym celu wykorzystane będzie narzędzie teleinformatyczne udostępniane przez Prezesa UKE (zgodnie z §6 ust. 1 ww. rozporządzenia)."
Sa szablony CSV wiec nie jest zle.
Moze kiedys pojawi sie jakas dokumentacja, to uz bedzie idealnie.
Moze kiedys pojawi sie jakas dokumentacja, to uz bedzie idealnie.
Piotr Szkut - PYXIS
A ktoś wie gdzie to będziemy zgłaszać bo jakoś nie mogę się doszukać?
Dostaliście raport z walidacji PIT?
problemy z słownikami....
we12_technologia_dostepowa: technologia dostepowa musi występować w słowniku (jeśli wpisano)
oraz
lk03_punkty_zalamania: Punkty załamania muszą być geometrią w formacie WKT
problemy z słownikami....
we12_technologia_dostepowa: technologia dostepowa musi występować w słowniku (jeśli wpisano)
oraz
lk03_punkty_zalamania: Punkty załamania muszą być geometrią w formacie WKT
Witam,
Planujesz może aby można było generować do sidusissa plany inwestycyjne? chodzi mi to o np zaznaczenie miejscowości i export jako plan inwestycyjny
Planujesz może aby można było generować do sidusissa plany inwestycyjne? chodzi mi to o np zaznaczenie miejscowości i export jako plan inwestycyjny
-
net-com.grajewo
Ja tez dostalem taki sam problem co kolega wyzej opisuje z walidacja PIT
Najczesciej problemem jest nieprzypisanie ponowne wartosci przeplywnosci, aby zostala uzgodniona z wrtosciami slownikowymi.
Piotr Szkut - PYXIS
To nie to - mam przypisane
np 300Mb/s 13
więc po nowemu (wcześniej nie było tych kodów na końcu i błąd występuje
pe12_technologia_dostępowa: technologia dostępowa musi występować w słowniku (jeśli podano)
poza tym czas serwera PIT różni się od aktualnego o kilka minut (nie wiem na co to może mieć wpływ)
No i informacja, którą może też dostaliście z UKE:
informujemy, że próba importu danych przekazanych przez Państwa w ramach inwentaryzacji infrastruktury i usług telekomunikacyjnych za rok 2022 r. za pośrednictwem strony internetowej https://inwentaryzacja.uke.gov.pl/pl zakończyła się niepowodzeniem ze względu na wystąpienie błędów zidentyfikowanych w trakcie walidacji dokonanej przez System PIT.
np 300Mb/s 13
więc po nowemu (wcześniej nie było tych kodów na końcu i błąd występuje
pe12_technologia_dostępowa: technologia dostępowa musi występować w słowniku (jeśli podano)
poza tym czas serwera PIT różni się od aktualnego o kilka minut (nie wiem na co to może mieć wpływ)
No i informacja, którą może też dostaliście z UKE:
informujemy, że próba importu danych przekazanych przez Państwa w ramach inwentaryzacji infrastruktury i usług telekomunikacyjnych za rok 2022 r. za pośrednictwem strony internetowej https://inwentaryzacja.uke.gov.pl/pl zakończyła się niepowodzeniem ze względu na wystąpienie błędów zidentyfikowanych w trakcie walidacji dokonanej przez System PIT.