Noty odsetkowe
Re: Noty odsetkowe
Czy deklaracja że w tym miesiącu będą noty odsetkowe jest aktualna? 
Wersja beta z Notami odsetkowymi wrzucona na www.
Na liscie not jest teraz przycisk do czyszczenia bazy Not. Mozna sie bawic do woli. W wersji docelowej nie bedzie takiej opcji.
Na liscie not jest teraz przycisk do czyszczenia bazy Not. Mozna sie bawic do woli. W wersji docelowej nie bedzie takiej opcji.
Piotr Szkut - PYXIS
Już zabrałem się za testy, wygląda obiecująco. Czy szablon noty odsetkowej jest zgodny z wymogami (ustawowymi) czy też warto się przyjrzeć od tej strony?
Na pewno nie pojawia się numer konta w nocie na dole: Program całkiem sprawnie wygenerował noty z całego roku od kwoty 1 grosza (łącznie ponad 800 not).
Czy noty będą się wliczały do zaległego salda i będą rozliczane z płatności masowych?
Ogólnie to co jest aktualnie działa dobrze, kilka razy czyściłem bazę i ponownie generowałem odsetki i żadne błędy nie wysoczyły.
Na pewno nie pojawia się numer konta w nocie na dole: Program całkiem sprawnie wygenerował noty z całego roku od kwoty 1 grosza (łącznie ponad 800 not).
Czy noty będą się wliczały do zaległego salda i będą rozliczane z płatności masowych?
Ogólnie to co jest aktualnie działa dobrze, kilka razy czyściłem bazę i ponownie generowałem odsetki i żadne błędy nie wysoczyły.
Do noty wstawiany jest firmowy rachunek bankowy. Zobacz, czy masz wypelniony w konf.
Masz tez prog kwotowy od ktorego noty sa generowane. Wydaje sie rozsadnym ustawienie go na jakas nieco wyzsza kwote niz 1 gr. Tych not nie bedzie wtedy az taki ogrom.
Noty nie wchodza do salda (ani do Ewidencji). Rozliczamy je recznie jako osobne pozycje.
Masz tez prog kwotowy od ktorego noty sa generowane. Wydaje sie rozsadnym ustawienie go na jakas nieco wyzsza kwote niz 1 gr. Tych not nie bedzie wtedy az taki ogrom.
Noty nie wchodza do salda (ani do Ewidencji). Rozliczamy je recznie jako osobne pozycje.
Piotr Szkut - PYXIS
Dla mnie cały zamysł takiego modułu to wlaśnie wystawianie not odsetkowych już od dziesiątych części złotówki gdyż klienci nagminnie spóźniają sie po 5-7 dni a rozliczanie ich ręcznie mija się z celem dlatego że klient będzie je płacił razem z resztą abonamentu na rachunek masowy a nie ogólny firmowy i skoro polecenia zapłaty liczą się do salda to dziwi mnie że odsetki już nie, nawet w Play czy Nju firmy doliczają odsetki do ogólnego salda i przy wpłacie rozliczają odsetki a z pozostałych resztę abonamentu.
najlepiej byłoby zrobić opcję - do salda, albo osobno
Widzę że temat trochę ucichł więc przypomnę się odnośnie wliczania not do salda i rozliczania z płatności masowych - czy to jest w planach czy zostaje obecna, nieprzydatna do niczego, forma not odsetkowych?
Witam,
specjalnie założyłem konto, aby móc napisać tego posta.
Od końca roku z niecierpliwością śledzę wszystkie wątki o notach odsetkowych i czekam na wersję działającą tak jak opisano w powyższych postach.
Kwoty powinny się wliczać do salda ogólnego danego użytkownika i rozliczać z przypisanego jemu rachunku.
Mam jeszcze przy okazji propozycję, aby dorzucić opcję dodatkowej opłaty dla klienta, któremu wysyłam wezwanie do zapłaty drogą papierową, opisaną jako koszt doręczenia wezwania do zapłaty z możliwością określenia jaki ma być to koszt dla ogółu (w umowach i regulaminach jest taki sam dla każdego usera) - np 20 zł
Panie Piotrze, postawiłem na Pańskie rozwiązanie i kupiłem licencje dla dwóch podmiotów z dodatkami. Polecam znajomym dostawcom Pański program - ponieważ przekonał mnie Pan swoimi wpisami na trzepaku. Pyxis v4 nie jest szczytem intuicyjności i nasze pracownice muszą mieć opisane czynności na ściągach aby wszystko było ok. Jest to wszystko do ogarnięcia, natomiast liczę na dalszy rozwój i dopracowywanie aplikacji.
Temat not odsetkowych trochę spędza mi sen z powiek, ponieważ wdrażamy w ostatnim czasie procedury windykacyjne, e-sąd itp. Noty pozwolą nam zamknąć temat bez ręcznego wyliczania odsetek za zwłoki.
Dziękuję, pozdrawiam i liczę na odzew z terminem gotowej wersji:)
specjalnie założyłem konto, aby móc napisać tego posta.
Od końca roku z niecierpliwością śledzę wszystkie wątki o notach odsetkowych i czekam na wersję działającą tak jak opisano w powyższych postach.
Kwoty powinny się wliczać do salda ogólnego danego użytkownika i rozliczać z przypisanego jemu rachunku.
Mam jeszcze przy okazji propozycję, aby dorzucić opcję dodatkowej opłaty dla klienta, któremu wysyłam wezwanie do zapłaty drogą papierową, opisaną jako koszt doręczenia wezwania do zapłaty z możliwością określenia jaki ma być to koszt dla ogółu (w umowach i regulaminach jest taki sam dla każdego usera) - np 20 zł
Panie Piotrze, postawiłem na Pańskie rozwiązanie i kupiłem licencje dla dwóch podmiotów z dodatkami. Polecam znajomym dostawcom Pański program - ponieważ przekonał mnie Pan swoimi wpisami na trzepaku. Pyxis v4 nie jest szczytem intuicyjności i nasze pracownice muszą mieć opisane czynności na ściągach aby wszystko było ok. Jest to wszystko do ogarnięcia, natomiast liczę na dalszy rozwój i dopracowywanie aplikacji.
Temat not odsetkowych trochę spędza mi sen z powiek, ponieważ wdrażamy w ostatnim czasie procedury windykacyjne, e-sąd itp. Noty pozwolą nam zamknąć temat bez ręcznego wyliczania odsetek za zwłoki.
Dziękuję, pozdrawiam i liczę na odzew z terminem gotowej wersji:)
-
marcin_siedlce
czy coś w temacie jest robione? Jakiś określony termin kiedy będzie dostępne?
Po ponad dwóch latach proszenia się już straciłem nadzieje, bo to co jest obecnie dostępne jest raczej żartem autora a nie zdatnym do użycia modułem. Mówiłem, mogę zapłacić za dostęp do takiego modułu (tak jak do innych typu ibok) bo wiadomo że praca kosztuje. A jeśli ma być darmowy to mogłoby go wcale nie być bo w obecnej formie nie mam jak tego wykorzystać.
Kolejne dwa miesiące minęły. Piotrze, czy możesz chociaż naszkicować wstępny termin dogrania not odsetkowych?
Tradycyjnie - kolejne dwa miesiące minęły, czy coś się ruszy z notami odsetkowymi księgowanymi z płatności masowych?
Minęły kolejne 2 miesiące więc ponawiam prośbę o ogarnięcie not odsetkowych - ZAPŁACĘ taką opcję...