Ewidencja sprzedaży
Ewidencja sprzedaży
Czy istnieje możliwość generowania pliku JPK_VAT w formacie XML ?
Re: Ewidencja sprzedaży
NIe. Pyxis generuje w "ludzkim" csv, a w programiku ktory udostepnia MF mozna to konwertowac do XMLa jednym kliknieciem. Z XMLem nic juz nie zrobisz np w Excelu.
Piotr Szkut - PYXIS
WitamPyxis pisze:NIe. Pyxis generuje w "ludzkim" csv, a w programiku ktory udostepnia MF mozna to konwertowac do XMLa jednym kliknieciem. Z XMLem nic juz nie zrobisz np w Excelu.
No tak tylko na pulpicie tych programików przybywa. Miło by było mieć wybór formatu eksportu.
Mam Rachmistrza Nexo i niestety ani JPK ani EDI++ nie działa. Wcześniej po prostu księgowałem zestawienie sprzedaży z pyxisa. Ale w związku z JPK potrzebuje importu.
EDI ++ przy imporcie wyświetla komunikat: Błąd wczytywania pliku... upewnij się że plik jest zgodny z jedną z obsługiwanych wersji (1.05 do 1.05.5)
EDI GT wywala komunikat: brak numeru NIP,
JPK pobiera tylko w formacie xml.
można jakąs podpowiedz jak to zrobić tz jak konwertowaćPyxis pisze:NIe. Pyxis generuje w "ludzkim" csv, a w programiku ktory udostepnia MF mozna to konwertowac do XMLa jednym kliknieciem. Z XMLem nic juz nie zrobisz np w Excelu.
czas już powoli nagli żeby wysyłać JPK a tu dupa
W programie udostepnianym przez MF (Klient JPK) jest opcja konwersji.
Piotr Szkut - PYXIS
OK, zainstalowałem aplikację MF KlientJPK2.0
Błąd podczas próby dodania pliku wygenerowanego z Pyxisa.Instalowałem wersję 64bit i 32bit ,nie ma znaczenia-nie można przeprowadzić konwersji.Potrzebny byłby mi xml ze względu na biuro rachunkowe.
Błąd podczas próby dodania pliku wygenerowanego z Pyxisa.Instalowałem wersję 64bit i 32bit ,nie ma znaczenia-nie można przeprowadzić konwersji.Potrzebny byłby mi xml ze względu na biuro rachunkowe.
- Załączniki
-
- Przechwytywanie.PNG (52.32 KiB) Przejrzano 135108 razy
Nie uzywasz najnowszej wersji Pyxisa.
Najlepiej przy takich nowinkach jak JPK pobrac aktualna bete:
http://pyxisisp.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=646
Najlepiej przy takich nowinkach jak JPK pobrac aktualna bete:
http://pyxisisp.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=646
Piotr Szkut - PYXIS
Jako że nie mam kasy fiskalnej i wszystkim generuje faktury. Moje biuro rachunkowe prosi o oddzielny plik JPK dla firm i osób prywatnych. Próbowałem zaznaczyć tylko firmy, ale program wygenerował wszystkich. Czy jest taka możliwość w programie?
Program generuje ewidencje z calosci dokumentow z zadanego okresu.
Piotr Szkut - PYXIS
Wiem, ale czy jest możliwość wygenerowania dwóch oddzielnych plików. W jednym firmy w drugim osoby prywatne?Pyxis pisze:Program generuje ewidencje z calosci dokumentow z zadanego okresu.
Jak o że dane są w bazie danych to czy może Pan zamieścić selecta który wyłuskuje te dane?Pyxis pisze:Nie ma.
Ale jakiego selecta? Ewidencja nie jest budowana pojedynczym zapytaniem.
Piotr Szkut - PYXIS
25 już niedługo co chwila aktualizacje a TaxPro jak nie czytał tak do dziś nie czyta xml'a z pyxis'a.