JPK od nowego roku
JPK od nowego roku
Dowiedziałem się że od nowego roku na wezwanie urzędu skarbowego będzie trzeba wysyłać plik JPK z fakturami, czy taki moduł jest w planach lub tworzeniu?
Re: JPK od nowego roku
Taka funkcjonalnosc musza miec programy ksiegowe, a Pyxis takich funkcjonalnosci nie ma.
Jesli bedzie to potrzebne, to bede cos takiego wdrazal.
Jesli bedzie to potrzebne, to bede cos takiego wdrazal.
Piotr Szkut - PYXIS
Od nowego roku każdy Vatowiec musi wysyłać zestawienie Vat w formie elektronicznej więc ta funkcjonalność musi być do końca stycznia najpóźniej wdrożona i przetestowana.
Zwroc uwage, ze Pyxis nie rozlicza VATu. To zadanie aplikacji ksiegowej.
Piotr Szkut - PYXIS
Witam,
czy temat JPK będzie jeszcze rozważany? Czy można rozumieć, że Pyxis tej funkcjonalności nie będzie miał wdrożonej?
czy temat JPK będzie jeszcze rozważany? Czy można rozumieć, że Pyxis tej funkcjonalności nie będzie miał wdrożonej?
Witam,
A czy planujesz export do innego formatu typu xml. bo jak wyzej generowanie jpk zostawiam ksiegowej ale trzeba jej dac dokumenty a niestety nie obsługuje formatu epp.
Pozdrawiam
Adam
A czy planujesz export do innego formatu typu xml. bo jak wyzej generowanie jpk zostawiam ksiegowej ale trzeba jej dac dokumenty a niestety nie obsługuje formatu epp.
Pozdrawiam
Adam
Mozesz konwertowac CSV do XML.
Jesli dasz JPK, to dokumentow juz wklepywac nie musi.
Jesli dasz JPK, to dokumentow juz wklepywac nie musi.
Piotr Szkut - PYXIS
U nas w księgowości JPK jest przetestowane i wszystko gra.
Dziękuję za dodanie tej funkcjonalności.
Dziękuję za dodanie tej funkcjonalności.
Ja bym proponował
Export do Formatu JPK_FA (Struktura JPK_FA obejmuje jedynie faktury sprzedaży)
z tego co mi wiadomo większość programów do obsługi księgowości będzie miało lub ma możliwość importu
Export do Formatu JPK_FA (Struktura JPK_FA obejmuje jedynie faktury sprzedaży)
z tego co mi wiadomo większość programów do obsługi księgowości będzie miało lub ma możliwość importu
Plik JPK_FA to nastepny "etap" wdrozenia JPK i sie pojawi. 
Piotr Szkut - PYXIS
Prośba o wersję dla nowego klienta JPK /ver. 3.0/