kolejna propozycja i udogodnienie
kolejna propozycja i udogodnienie
Nie wiem jak wam ale mi troszke przeszkadza na FV a jeszcze bardziej w programie ze czesc zeczy jedzie sie po indexie a czesc po nr FV. Mam systeuacje ze w pewnym momencie rozni mi sie index od nr FV i przy sciaganiu naleznosci mozna latwo sie zapedzic bo mamy do wyboru index lub nr FV, Obstawalbym zeby wszytko zrobic po nr FV zeby nie bylo mozliwosci pomylki, a i po co drukowac index na FV ?
Zuwaz tylko, ze przy numeracji miesiecznej faktur masz w danym roku 12 faktur o numerze "1". Do identyfikacji faktury nie mozna uzyc pelnego numeru (z "lamaniami" przez miesiac i rok) gdyz istnieje zawsze mozliwosc zmiany sposobu "lamania" jak i samej maski nakladanej na numer faktury.
Ja sam nie jestem zwolennikiem miesiecznej numeracji faktur, bo IMHO to tylko dodatkowa komplikacja, ale wysluchalem argumentow uzytkownikow, ktorzy tych faktur w roku maja po kilka(nascie) tysiecy i to faktycznie przy naszej specyfice dzialalnosci moze byc problem. Niestety ma to tez swoje wady, bo sam numer faktury w danym roku nie identyfikuje juz jednoznacznie dokumentu.
Mam nadzieje, ze nie zamieszalem za bardzo tym wywodem
Ja sam nie jestem zwolennikiem miesiecznej numeracji faktur, bo IMHO to tylko dodatkowa komplikacja, ale wysluchalem argumentow uzytkownikow, ktorzy tych faktur w roku maja po kilka(nascie) tysiecy i to faktycznie przy naszej specyfice dzialalnosci moze byc problem. Niestety ma to tez swoje wady, bo sam numer faktury w danym roku nie identyfikuje juz jednoznacznie dokumentu.
Mam nadzieje, ze nie zamieszalem za bardzo tym wywodem
Piotr Szkut - PYXIS