az sie dziwie ze nie znalazlem takiego tematu tutaj, sprawa jest prosta:
jezeli mam okreslona drukarke do PDF inna niz domyslna to chcialbym aby faktury automatycznie mi sie drukowaly do PDF w momencie ich wystawienia i zatwierdzenia (nie jest konieczne drukowanie fvat w postaci papierowej do tego), czyli
wystawiam fvat klientowi (dodatkowa a nie abonament) to automatycznie drukuje mi ja do PDF co by se ibok mogl pobrac od razu jak tylko mu kaze wrzucic cala zawartosc razem z plikami PDF. rozwiazanie:
jezeli mam aktywny ibok to automatycznie drukuj do PDF kazda fakture wystawiana inaczej niz automatycznie wystaw fv, w ten sposob przy najblizszej okazji jak wysylam wiecej niz tylko pliki vbk aktualizuje sie fakturka w ibok. Da rade?
automatyczne tworzenie FVAT w PDF
Re: automatyczne tworzenie FVAT w PDF
Jesli masz taka "technike" drukowania faktur, to po kazdym wystawieniu FV wyskakuje okienko podgladu do wydruku. Po prostu drukuj ja do PDFa w tedy a nie zamykaj bez wydruku.
Piotr Szkut - PYXIS
zawsze to jest kliknij drukuj-> zmien ustawienia -> wybierz pdfcreator -> zamknij okno ->drukuj ->drukuj to zajmuje az 30 sekund ta operacja a moglaby zajmowac 5 sekund dodatkowo jak juz wspomnialem wczesniej nie kazdy chce papierowa fakture ale zdarzaja sie klienci ktorzy chca jeszcze papierowa fvat wiec dochodzi jeszcze kolejne drukuj->drukuj, moze wymyslam ale umililo by to zycie, dodatkowo przy zmianie danych osobowych u klienta nie wiedziec czemu zmieniaja sie tylko dane korespondencyjne a dane nabywcy dopiero po drukuj orginal.
klient xxz zglasza ze nie nazywa sie xxz tylko xyz zmieniam dane na xyz biore wyslij na email i jako nabywca jest xxz a jako adres doreczenia xyz, zostalo to juz poprawione?
dodam ze dane nabywcy sa jedynymi danymi bez danych adres korespondencyjny czy adres instalacji
klient xxz zglasza ze nie nazywa sie xxz tylko xyz zmieniam dane na xyz biore wyslij na email i jako nabywca jest xxz a jako adres doreczenia xyz, zostalo to juz poprawione?
dodam ze dane nabywcy sa jedynymi danymi bez danych adres korespondencyjny czy adres instalacji
Jesli wszystkie drukujesz w ten sposob to ustaw jako domyslna drukarke PDF Craeatora. po co to za kadym razem zmieniac.
Zeby dane na FV ulegly zmianie po edycji danych uzytkownika nalezy dan FV wyedytowac i zapisac. Wiel osob o tak funkcjonalnosc zachowywania danych na fakturach "walczylo" jak bardzo cenna wlasciwosc.
Zeby dane na FV ulegly zmianie po edycji danych uzytkownika nalezy dan FV wyedytowac i zapisac. Wiel osob o tak funkcjonalnosc zachowywania danych na fakturach "walczylo" jak bardzo cenna wlasciwosc.
Piotr Szkut - PYXIS
jak drukuje to drukuje a jak nie drukuje to powinno i tka isc do pdf, prosta opcja masz ibok drukuj do pdf automatycznie przy drukowaniu zwyklej fvat. w koncu po co jest opcja drukarka pdf drukarka papierowa? swiat dazy do automatyzacji a nie do dodatkowej pracy papiergologicznej