Nowa ustawa o VAT a zmiany na FV dla ISP
Nowa ustawa o VAT a zmiany na FV dla ISP
Witam
Ponoć są spore zmiany. Jak do tych zmian sie PYXIS ma?
Chodzi o FV i rozliczanie nadplat.
Czytalem gdzieś o zmianie:
Data sprzedaży na Data dostawy/wykonania usługi na FV czy można to zmienić w PYXIS?
Ponoć są spore zmiany. Jak do tych zmian sie PYXIS ma?
Chodzi o FV i rozliczanie nadplat.
Czytalem gdzieś o zmianie:
Data sprzedaży na Data dostawy/wykonania usługi na FV czy można to zmienić w PYXIS?
Re: Nowa ustawa o VAT a zmiany na FV dla ISP
czytaj,Pyxis pisze:Jest to juz uwzglednione z v3.06
trzeba kupić aktualizację do v3
Jesli chcesz miec aktualna wersje, to jednym ze sposobow (a jedynym legalnym) jest jej zakupienie. Wiem, ze to wielkie dziwy dla co niektorych, ale tak to sie w cywilizowanym swiecie odbywa. 
Piotr Szkut - PYXIS
"ramok" już Ci raz odpisałem w tej sprawie, ale chyba nie zrozumiałeś. Zacytuję więc sam siebie, a Ty przeczytaj powoli, uważnie i ze zrozumieniem! (całość wypowiedzi w innym poście, tu tylko fragment)
"...
Pyxis jest bardzo dobrym programem, a autor wkłada w niego dużo pracy. Jeżeli Twój ("ramok") czas nic nie kosztuje - zapraszam do mnie - mam dużo pracy i chętnie oddam jej dużą część za darmo! - będziesz zadowolony
"
"...
Pyxis jest bardzo dobrym programem, a autor wkłada w niego dużo pracy. Jeżeli Twój ("ramok") czas nic nie kosztuje - zapraszam do mnie - mam dużo pracy i chętnie oddam jej dużą część za darmo! - będziesz zadowolony
Popieram głos "rzirzi". A aktualizacja nie kosztuje aż tyle, żeby odmawiać sobie czegokolwiek 
Znam firmy, które biorą opłaty za każdą aktualizację, w przypadku Pyxisa masz opłaty tylko za zmianę "pierwszej cyferki".
Pozdr
Znam firmy, które biorą opłaty za każdą aktualizację, w przypadku Pyxisa masz opłaty tylko za zmianę "pierwszej cyferki".
Pozdr
w moim przypadku potrzeba było zmiany w v2... "Data sprzedaży" na "Data dostawy/wykonania usługi"
i za takie coś mam płacić ponad 200zl ? pogięło kogoś? nic więcej mi nie było by potrzeba,
śmiech na sali z waszymi komentami.
no ale widzę, że już jest w miarę działająca wersja rozliczeń kwotowych
(ponad rok trwała walka o wprowadzenie tego ficzera ale autor zapierał się że nigdy tego nie wprowadzi bo to jest mu nie potrzebne, czyli za dużo wymaga pracy, tak samo jest z wprowadzeniem sumowania ile zarobiliśmy z firm/indywidualnych do raportu UKE, mam wymieniać dalej?),
wiec zaryzykowałem dla tej zmiany TYCH 200parę zł. lecz dla samej zmiany "Data sprzedaży" na
"Data dostawy/wykonania usługi" NIGDY BYM nie kupił aktualizacji.
i za takie coś mam płacić ponad 200zl ? pogięło kogoś? nic więcej mi nie było by potrzeba,
śmiech na sali z waszymi komentami.
no ale widzę, że już jest w miarę działająca wersja rozliczeń kwotowych
(ponad rok trwała walka o wprowadzenie tego ficzera ale autor zapierał się że nigdy tego nie wprowadzi bo to jest mu nie potrzebne, czyli za dużo wymaga pracy, tak samo jest z wprowadzeniem sumowania ile zarobiliśmy z firm/indywidualnych do raportu UKE, mam wymieniać dalej?),
wiec zaryzykowałem dla tej zmiany TYCH 200parę zł. lecz dla samej zmiany "Data sprzedaży" na
"Data dostawy/wykonania usługi" NIGDY BYM nie kupił aktualizacji.
W sumie to na stronie nigdzie nie ma ani slowa o tym ze v2 nie bedzie rozwijana i ze przeszla do abandonware :] jest tylko info o v1
widzę aktualizacje do v2.25,
tylko co w niej zmieniono?
czyżby nowe przepisy VAT są w niej uwzględnione?
Wersja 2 nie jest juz rozwijana, ale jest dla niej wsparcie techniczne. Wersja 1 juz takiego wsparcia nie posiada i tego dotyczy informacja na www.szogunek pisze:W sumie to na stronie nigdzie nie ma ani slowa o tym ze v2 nie bedzie rozwijana i ze przeszla do abandonware :] jest tylko info o v1
Piotr Szkut - PYXIS
Na stronce downloadu jest changelog z poprawkami do v 2.25.ramok pisze:widzę aktualizacje do v2.25,
To wersja z przed paru ladnych miesiecy.
Piotr Szkut - PYXIS
podaj linka BO nie widze.Pyxis pisze:Na stronce downloadu jest changelog z poprawkami do v 2.25.
To wersja z przed paru ladnych miesiecy.
http://pyxisisp.pl/index.php?option=com ... mitstart=6
jest tylko 2.24 i potem już 3.0
jakos nie moglem znalezc info o rozwijaniu dalszym v2, wsparcie techniczne to rozumiem ze jak ktos zadzwoni i nie bedzie wiedzial jak to zrobic? to dostanie takowa informacje, albo "tego nie ma w v2 prosze kupic upgrade do v3" ALE i tak jest to produkt o niebo tanszy i lepszy od konkurencji
a wracajac do tego "sadzenia sie" ze nie ma tego w v2 a jest w v3 to wcale to jest taki wielki wydatek zeby sobie na to nie pozwolic, przyznam sie za ja sie ociagalem glownie z powodu "zmian" i pozniejszego "bulu" glowy spowodowanego niedzialaniem "czegos".
Kolejna wersja jest kontynuacja poprzedniej. NIGDY nie zrobie czegos takiego, jak generalny facelifting programu z dodaniem kolorkow i poprzestawianiem przyciskow i okien, zeby nowa wersja "udawala" inny program. To nie Winamp sluzacy do zabawy, ale narzedzie pracy i szanuje przyzwyczejenia klientow. O takie rzeczy wiec mozna byc spokojnym - "rewolucji" nie bedzie, bo i nie ma takowej potrzeby, a jakies bledy zdarzaja sie w kazdym oprogramowaniu. Wazne jest aby je szybko i skutecznie usuwac.
Piotr Szkut - PYXIS