Serwer poczty

Inne tematy dotyczące Pyxisa.
karkanto
Kontakt:

Serwer poczty

Post autor: karkanto »

Ostatnio zauważyłem problem z wysyłką maili. Okazuje się, że ovh limituje mi wysyłkę do 100 maili na godzinę i w momencie gdy robię sobie kopie mogę wysłać maile tylko do 50 klientów. Jakich serwerów poczty używacie? A może macie postawione własne? Nie uśmiecha mi się płacić ovh kilkanaście zł miesięcznie, żeby móc wysyłać maile do klientów.
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Re: Serwer poczty

Post autor: Pyxis »

Ja pracuje na wlasnym serwerze pocztowym. IMHO w miare wygodne rozwiazanie, aczkolwiek nie bezobslugowe niestety.
Piotr Szkut - PYXIS
Jardo

Post autor: Jardo »

Też używam własnego serwera poczty
karkanto
Kontakt:

Post autor: karkanto »

Co mam rozumieć przez nie bezobsługowe? Do tej pory z serwerami poczty nie miałem żadnego kontaktu, więc nie wiem czy się za to w ogóle zabierać i czy gra jest warta świeczki. Z drugiej strony placić komuś za serwer poczty który mozna sobie samemu postawić?
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

Zeby ktos odebral poczte z Twojego serwera, musi byc to odpowiednio skonfigurowane i nie zrobisz tego prostym samouczkiem. Chociaz troszke trzeba poznac zasady rzadzace komunikacja pomiedzy serwerami pocztowymi. trezba aktualizowac filtry antyspamowe. Miec "zdrowe" IP na ktorym postawiony jest serwer..... itp.
Piotr Szkut - PYXIS
wrobli
Kontakt:

Post autor: wrobli »

My mamy serwer w home.pl i od nich poczte i pyxis dziala idelanie na ich skrzynkach.
ODPOWIEDZ