Alternatywny sposób wysyłania smsów

Jakie funkcje dodać, co ulepszyć...
rzirzi

Post autor: rzirzi »

Szanowny Autorze programu Pyxis. Prosimy o Twoje stanowisko w tej sprawie, czy zamierzasz wdrożyć taką funkcjonalność?
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

Moje stanowisko wyrazilem w poscie ktory cytuje ponizej.
Pyxis pisze:Nie bardzo widze zeby tu jakies konkretne oszczednosci lezaly a tylko majacza na horyzoncie kolejne pytania na hepldesku :-)

Postaram sie raczej jako alternatywe poszukac jakas inna bramke SMS, zeby userzy mogli wybrac.
Od tego czasu niewiele sie zmienilo. Nikt nie podal konkretnych przykladow jak i ile mozna zaoszczedzic jesli zostala by wdrozona takowa funkcjonalnosc.
Poruszamy sie w kwotach oszczednosci maksymalnie rzedu 20 zl miesiecznie. Z calym szacunkiem, ale to nie jest duzy pieniadz (Od razu napisze, ze nie przemawia do mnie kalkulacja, ze w ciagu 2 lat to jakas wielka i znaczaca kwota)
Piotr Szkut - PYXIS
rzirzi

Szanowny Pan prowadzi księgowość dla naszych firm, czy zajmuje się naszym budżetem domowym?
Z całym szacunkiem, ale my NIE prosimy o wyliczanie oszczędności, tylko o konkretną funkcję w programie Pyxis!!!
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Jesli mam cokolwiek robic, to musze widziec w tym jakis sens.
Piotr Szkut - PYXIS
Gularz_pl

Post autor: Gularz_pl »

jak dla mnie program powinien jeszcze malować i tapetować no może jeszcze umieć szpachlować :)
rzirzi

Pyxis pisze:Jesli mam cokolwiek robic, to musze widziec w tym jakis sens.
JEST i to podstawowy dla jakiego cały ten program istnieje - potrzeba użytkowników!
NetSiZ
Kontakt:

Post autor: NetSiZ »

Dla mnie to większa oszczędność niż 20 zł.
Proszę o wyrozumiałość :) Pyxisa się dopiero uczę
Markus

Post autor: Markus »

Proponuję całkowicie zrezygnować z wysyłania smsów do klientów po co wydawać kasę lepiej zaoszczędzić i przeznaczyć na rozmowy.
Autor już nie raz pisał, że nie robi zbędnych funkcji w programie z których będą korzystały 2 osoby.
Mi też przydały by się takie funkcje jak włączanie i wyłączanie usługi dla klienta w określonym dniu kiedy klient chce zawiesić usługę lub odwiesić, albo zmienia abonament z nowym okresem rozliczeniowym na wyższa prędkość.
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Postaram sie dodac do opcji wysylki SMSow mozliwosc wstawienia dowolnej domeny na ktora sa wysylane maile. Bedzie mozna takiego maila skierowac na wlasny serwer i obrobic wg uznania.
Piotr Szkut - PYXIS
rzirzi

Nie o to chodzi, a raczej o wysyłanie bezpośrednio z komputera np. poprzez telefon podpięty do komputera (wirtualny port COM). Uzasadnienie ekonomiczne dla autora? proszę: http://www.orange.pl/kid,4002234922,id, ... ticle.html
"nielimitowane SMSy/MMSy do wszystkich sieci "
Czy trzeba lepszy argument ekonomiczny?
Przykładowy program? proszę: http://www.dobreprogramy.pl/SMS-Sender, ... 11738.html
To samo bezpośrednio z Micosoftu, działa pięknie nawet na Win7, trzeba tylko włączyć tryb zgodności: http://www.microsoft.com/pl-pl/download ... px?id=5552
O to właśnie prosimy autora, takie wysyłanie SMSów bezpośrednio z Pyxisa.
wrobli
Kontakt:

Post autor: wrobli »

Czyli najtansza opcja 79 zl to nie tak tanio :)
rzirzi

Jak masz już ten telefon, płacisz abonament, możesz go położyć koło kompa i połączyć przez buetooth i wysyłać SMSy zupełnie ZA DARMO - bo nie zapłacisz NIC więcej niż to, co i tak musisz zapłacić (abonament), to chyba jest ZA DARMO?!
Poza tym wrobelku cwierkaj sobie gdzie indziej, a sprawy finansowe pozostaw naszej księgowej. To NIE jest forum spraw ekonomicznych i finansowych.
Markus

Post autor: Markus »

Rozczarujesz się tylko jeśli będziesz chciał wysyłać smsy seryjnie. Do tego nie wystarczy zwykły telefon z tego co kiedyś się dowiadywałem są pewne ograniczenia w wysyłce smsów w prędkości oraz ilości wysyłania.
wrobli
Kontakt:

Post autor: wrobli »

rzirzi pisze:Jak masz już ten telefon, płacisz abonament, możesz go położyć koło kompa i połączyć przez buetooth i wysyłać SMSy zupełnie ZA DARMO - bo nie zapłacisz NIC więcej niż to, co i tak musisz zapłacić (abonament), to chyba jest ZA DARMO?!
No nie ma to jak biegac do serwerowni tylko po to by wyslac sms :) o kórcze tam nie ma zasiegu zaden tel no naprawede super rozwiazanie.
NetSiZ
Kontakt:

Post autor: NetSiZ »

wrobli pisze: No nie ma to jak biegac do serwerowni tylko po to by wyslac sms :) o kórcze tam nie ma zasiegu zaden tel no naprawede super rozwiazanie.
Rozumiem, że mówisz za siebie.
Proszę o wyrozumiałość :) Pyxisa się dopiero uczę
Zablokowany