Alternatywny sposób wysyłania smsów
To prawda że klienci zmieniają często numery telefonów, szczególnie Ci co mają problemy z płaceniem za Internet.
Ci co mają cały czas ten sam numer lub zmienią raz na rok czy 2 lata, jak im się umowa kończy z gsm to płacą systematycznie.
Używam SMESkom z opcją nazwy w polu nadawcy, bo tak ładnie wygląda. Za 36zł netto 200 smsów wystarcza na 1500 abonentów. Smsy wysyłane są tylko do zalegających oraz powiadamiam o blokadzie Internetu.
Nie widzę potrzeby powiadamiania klientów smsem o FV, skoro mogą takie informacje dostawać na ekran komputera za FREE.
Ci co mają cały czas ten sam numer lub zmienią raz na rok czy 2 lata, jak im się umowa kończy z gsm to płacą systematycznie.
Używam SMESkom z opcją nazwy w polu nadawcy, bo tak ładnie wygląda. Za 36zł netto 200 smsów wystarcza na 1500 abonentów. Smsy wysyłane są tylko do zalegających oraz powiadamiam o blokadzie Internetu.
Nie widzę potrzeby powiadamiania klientów smsem o FV, skoro mogą takie informacje dostawać na ekran komputera za FREE.
W abonamencie ?? Rozumiem że za każdym razem kiedy chcemy wysłać sms z informacją z programu trzeba będzie wyjąc kartę sim z telefonu i włożyć do modemu który np mamy w serwerowni
"dobre".
Mało wygodne i nieprofesjonalne rozwiązanie. Mała poprawka do ceny w takiej formie jak wysyłka smsa z telefonu w smeskom jest to 18 zł netto, lecz klient nie dostaje smsa z ładną informacją od kogo sms jest nadany.
Kupiłem kiedyś modem który wysyłał smsy o działaniu urządzeń. Musiałem pamiętać by doładować kartę
kiedyś smsy nie były takie tanie. Znudziło mi się to i teraz informacje o urządzeniach wysyłam na maila w orange skąd dostaje informacje smsem za darmo 
Mało wygodne i nieprofesjonalne rozwiązanie. Mała poprawka do ceny w takiej formie jak wysyłka smsa z telefonu w smeskom jest to 18 zł netto, lecz klient nie dostaje smsa z ładną informacją od kogo sms jest nadany.
Kupiłem kiedyś modem który wysyłał smsy o działaniu urządzeń. Musiałem pamiętać by doładować kartę
Swojego toku błędnego myślenia nie narzucaj innym. Są naprawdę "dobre" sposoby na rozwiązanie tego "problemu", ale może pozostaw to innym, jeżeli nawet nie jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem.W abonamencie ?? Rozumiem że za każdym razem kiedy chcemy wysłać sms z informacją z programu trzeba będzie wyjąc kartę sim z telefonu i włożyć do modemu który np mamy w serwerowni Very Happy "dobre".
Zatem - nadal czekamy na konkretne pytania autora. Chyba, że znów " nie da się".
Patrząc dalej najtańszy abo bez limitu to 79 więc mamy dużo większą kwotę do opłacania i mniej elastyczny system od smeskom bo tam można sobie żonglować abonamentami w tym mc tyle sms to kupujesz pakiet za 18 a przyszłym miesiącu za 100 zl bo potrzebujesz więcej sms. Sms kumulują się wiec tak naprawdę nadal nie rozumiem drogości tego rozwiązania. Chyba ze ktoś wysala miesięcznie powyżej 2000 sms to wtedy możliwe wychodzi taniej abo w telefonii.
Ale czy jest taka potrzeba skoro komunikat o fv wystawić można bezpośredni klientowi na www każdy musi sobie sam na to pytanie odpowiedzieć.
Ale czy jest taka potrzeba skoro komunikat o fv wystawić można bezpośredni klientowi na www każdy musi sobie sam na to pytanie odpowiedzieć.