Już jakiś czas temu o tym wspominałem.
Przy tworzeniu nowego klienta, mimo tego, że jest przycisk Generuj IBAN, to trzeba wkleić numer konta i dopiero go wygenerować.
Przeklejanie ostatniego rachunku i generowanie uważam, za wredne i uciążliwe.
Czy można liczyć, na to, że klikając przycisk, program choćby zapyta: "Czy chcesz wygenerować nowy numer rachunku na podstawie numeru klienta?" tak jak to jest w funkcji "Automatyczne generowanie numerów kont".
W tej chwili zapisuję klienta, wychodzę, wchodzę w "Automatyczne generowanie numerów kont" i generuję numer dla wszystkich, którzy go nie mają... czyli zwylke dla jednego nowego klienta...
Generowanie numeru rachunku klienta.
Generowanie numeru rachunku klienta.
Pozdrawiam
Darek
Darek
Wszsytko pieknie ale przydala by sie taka opcja.
Dopiero odpala pyxisa dla wlasnycch potrzeb, wdrazac bede platosci masowe. Mam wiec narazie wyszystkich klientow przypisanych do rachunku i banku z zakladki danych wlasciciela.
Teraz chcialbym po trochu przez jakis czas uruchamiac dla klientow indywidualny rachunek i na spokojnie ich informowac o tym. Widze ze w zakladce klienta jest obcja generuj rachunek IBAN ale jak klikam nic si enie dzieje. Wiem, czytałem nowy klient będzie dostawał z automatu ale co co teraz nie maja jak im dodac rachunek?
Dopiero odpala pyxisa dla wlasnycch potrzeb, wdrazac bede platosci masowe. Mam wiec narazie wyszystkich klientow przypisanych do rachunku i banku z zakladki danych wlasciciela.
Teraz chcialbym po trochu przez jakis czas uruchamiac dla klientow indywidualny rachunek i na spokojnie ich informowac o tym. Widze ze w zakladce klienta jest obcja generuj rachunek IBAN ale jak klikam nic si enie dzieje. Wiem, czytałem nowy klient będzie dostawał z automatu ale co co teraz nie maja jak im dodac rachunek?
Wypelniasz dane do generowania rachunku na zakladce automatycznego generowania. One tam beda zapisane i zostana uzyte podczas recznego generowania rachunku dla poszczegolnych klientow.
Opcje automatycznego generowania mozesz uruchomic tez po wczesniejszym przefiltrowani bazy klientow. Rachunki dopisane zostana tylko klientom widocznym podczas tej operacji w tabeli glownej programu. W ten sposob mozna to "etapowac" automatem.
Opcje automatycznego generowania mozesz uruchomic tez po wczesniejszym przefiltrowani bazy klientow. Rachunki dopisane zostana tylko klientom widocznym podczas tej operacji w tabeli glownej programu. W ten sposob mozna to "etapowac" automatem.
Piotr Szkut - PYXIS
Sa podane te dane : Numer rozliczeniowy banku, numer identyfikacyjny, prefix ale i tak jak chce indywidualnie dl aklienta dodac wyskauje okno generuj iban puste i dalej nic.
Z automatu dla grupy dziala.
Jeszcze jedno pytanie liczba kontrolna ... 2 pierwsze cyfry to nie jest stala weartosc tylko zmienna?
Z automatu dla grupy dziala.
Jeszcze jedno pytanie liczba kontrolna ... 2 pierwsze cyfry to nie jest stala weartosc tylko zmienna?
Jeśli w płatnościach masowych nie wypełnisz bodajże 4 pozycji zakładki automatyczna generacja to nic z tego! Na podstawie tego co tam wpisane dopiero się generują same konta i służy to zapewne jako algorytm sprawdzający zarazemJanikp pisze:No to ja nie wiem jak. W zakladce edytuj klienta dane rozszezone daje generuj iban. Mam male okienku nr rachunku 24 liczby i IBAN. Daje generuj IBAN i nic obie puste.