Konfiguracja do pracy w sieci

Wszelkie pytania dotyczące konfiguracji.
imanot

Konfiguracja do pracy w sieci

Post autor: imanot »

Witam serdecznie. Skonfigurowałem Pyxisa do pracy w sieci. Wszystko działa poza małym wyjątkiem. Mam trzy komputery. Na jednym który działa jako serwer/dysk sieciowy zainstalowałem Pyxisa i nie wiem czy to nie była błąd. Na pozostałych dwóch również zainstalowałem Pyxisa i skonfigurowałem je zgodnie z instrukcją. Łączą się bez problemu, dodaję klientów i niby wszystko ok. Zauważyłem że dodając umowę do programu, czy w opcjach i konfiguracja zmieniając ustawienia koloru podświetlania, ilości cyfr w haśle do ibok to te zmiany są tylko na tym komputerze na którym to robię. Gdzie jest błąd lub co zrobić aby wszelkie ustawienia w pracy sieciowej były takie same na każdym komputerze?
Pozdrawiam.
wrobli
Kontakt:

Post autor: wrobli »

Musisz sobie skonfigurowac pyxis na jednym kompie i skopiowac
pliki konfiguracyjne do pozostalych bo pyxis konfig przechowuje na kompie nie w bazie
imanot

Post autor: imanot »

Nie sprawdziłem dokładnie ale okazało się że umowa którą dodałem to pojawiła się na każdym tylko opis pozostał stary a więc "Tekst umowy". Na tym co tę umowę wprowadzałem opis jest zmieniony i są inne ustawienia takie jak ja wprowadziłem. Jeśli chodzi o plik konfiguracyjny to już się pogubiłem. Który to plik? Podmieniłem pliki w DB i nie ma żadnej zmiany. Podmiana plików w głównym wywala program.
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

Pliki ini w katalogu w ktorym masz execa programu (Pyxis.exe)
Piotr Szkut - PYXIS
ODPOWIEDZ