Algorytm księgowania płatności masowych
Algorytm księgowania płatności masowych
Witam!
Jak działa algorytm zaznaczania i księgowania abonamentów w płatnościach masowych? Z reguły znajdzie się kilka, których nie zaznaczy mimo, że kwota na fakturze zgadza się z kwotą wpłaty. Jak zaznaczę je ręcznie, to zaksięguje prawidłowo. Nie mogę znaleźć żadnej prawidłowości.
Jak działa algorytm zaznaczania i księgowania abonamentów w płatnościach masowych? Z reguły znajdzie się kilka, których nie zaznaczy mimo, że kwota na fakturze zgadza się z kwotą wpłaty. Jak zaznaczę je ręcznie, to zaksięguje prawidłowo. Nie mogę znaleźć żadnej prawidłowości.
--
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
Re: Algorytm księgowania płatności masowych
Tak mi sie nasunelo teraz: Kwota do zaznaczenia abonamentu brana jest z szablonu FV abonamentowej usera, wiec jak kwota FV sie od niej rozni, to nie zostanie automatycznie zidentyfikowana jako abonamentowa.Misiu pisze:Witam!
Piotr Szkut - PYXIS
Re: Algorytm księgowania płatności masowych
Ale uwzględniany jest rabat, czyli "kwota z szablonu"-"rabat"="kwota do zaznaczenia"?Tak mi sie nasunelo teraz: Kwota do zaznaczenia abonamentu brana jest z szablonu FV abonamentowej usera, wiec jak kwota FV sie od niej rozni, to nie zostanie automatycznie zidentyfikowana jako abonamentowa.
--
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
Testowałem przez kilka dni i stwierdzam, że nie działa. Po zaznaczeniu powyższej opcji rozksięgowuje wielokrotności abonamentów, ale nie uwzględnia rabatu, o którym jest mowa w niniejszym wątku.Pyxis pisze:Trzeba zaznaczyc w na zakladce rozliczen w PM aby rozksiegowywal wielokrotnosci abonamentow
--
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał