Korekta faktury i duplikat.

Jakie funkcje dodać, co ulepszyć...
mario_bo

Korekta faktury i duplikat.

Post autor: mario_bo »

Witam,
To mój pierwszy post i od razu propozycja. Brakuje mi w programie możliwości korekty faktury oraz możliwości wystawiania duplikatu. Ponieważ dostarczam klientom faktury miesięcznie takie opcje są mi naprawdę potrzebne. Co chwile znajduje się jakaś zabłąkana owca i płacze, że zgubiła fakture lub coś się nie zgadza.
I jeszcze jedna sprawa, czy nie warto zastanowić nad opcją zarządzania adresacja IP. Wprowadziłem ostatnio w sieci routing i taka opcja byłaby bardzo przydatna. Łącznie z możliwością wyszukiwania klienta po przydzielonym adresie IP.

Pozdrawiam
mario_bo
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Pyxis »

Duplikaty - Lista FV uzytkownika i prawy przycisk myszy; ostatnia opcja w menu (Drukuj duplikat).
Wyszukiwanie po IP - Lista urzadzen i Ctrl+F11; wpisujemy publiczne IP i nam znajdzie urzadzenie ktore ma takowy przypisany
Korekty FV - zapisane juz w "wishes list".

PS.
Polecam chociaz zgrubna i pobiezna lekture instrukcji do programu. Wiele sie moze wyjasnic :-)
Piotr Szkut - PYXIS
zwierzu

Post autor: zwierzu »

Generalnie przydala by sie opcja wystawiania korekt faktur bo czasem jest taka kwestia ze zapomni sie wprowadzic aneksu (czyt.zmiany taryfy) i zachodzi potrzeba wydrukowania korekty.[/quote]
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Ta funkcjonalnosc jest zanotowana, ale to grubsza sprawa i zajme sie tym w osobnym upgrade.
Piotr Szkut - PYXIS
zwierzu

Na jakim etapie sa juz prace z wprowadzeniem do programu mozliwosci drukowania korekt FV ?
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Na etapie planow poki co.
Piotr Szkut - PYXIS
macek

Post autor: macek »

Witam
Czy w najbliższym czasie jest szansa na korekty faktur - niestety od czasu do czasu są potrzebne?
Pozdrawiam
Mariusz
zwierzu

Male pytanko, jak postep w pracach nad korekta faktur ?
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Jak tylko cos sie w tym temacie zmieni nie omieszkam o tym napisac. Prosze sie nie obawiac.
Piotr Szkut - PYXIS
ZTRM

Post autor: ZTRM »

Witam, co do korekt fv to przydała by się możliwość edytowania pola Nazwa usługi a nie samych kwot. Czy będzie taka opcja dodana? Bo teraz muszę korekty robić w innym programie co jest trochę uciążliwe.
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

OK. Zerkne na to.
Piotr Szkut - PYXIS
ZTRM

Post autor: ZTRM »

Witam, i jak można się spodziewać tej poprawki ????
zauważyłem też że korekty trochę są źle wystawiane (byłem specjalnie się pytać w US) mianowicie jak robię korektę:

Przed korektą : fv wystawiona na kwotę 80zł ale miało być 40zł więc robię korektę i w korekcie wychodzi do zwrotu 40zł a ma być do zapłaty 40zł bo ktoś tej złej faktury nie zapłaci.
Pyxis
Site Admin
Kontakt:

Korygowanie nazwy wymaga przebudowania bazy korekt. To grubsza sprawa i nie mam jeszcze na to pomyslu.

Na korekcie wypisuje sie faktyczny stan rozliczen z korekty. Jesli wychodzi ze korekta pomniejsza kwote to sie pisze do zwrotu. Jesli powieksza to do zaplaty. Nie ma to zwiazku z tym czy korygowana faktura jest obecnie rozliczona czy nie jest.
Piotr Szkut - PYXIS
ODPOWIEDZ