Wysyłka sms
Wysyłka sms
Istnieje możliwość dodania konfiguracji funkcji email2sms, aby nie być uzależnionym od jednego portalu.
Re: Wysyłka sms
Taka opcja jest. Mozesz wpisac dowolna domenke (np swoja) i przejac wysylke.
Miej na uwadze, ze bramki maja swoje API. Sama zmiana adresu niewiele by dala i to jest zrobione z mysla o userach, ktorzy chca wziac na siebie obsluge bramki.
Miej na uwadze, ze bramki maja swoje API. Sama zmiana adresu niewiele by dala i to jest zrobione z mysla o userach, ktorzy chca wziac na siebie obsluge bramki.
Piotr Szkut - PYXIS
Super rozwiązaniem było by gdyby do wysyłki SMS można było zaprzęgnąć swój telefon z androidem.
Wysyłka poprzez bramkę robi bałagan w głowach klientów bo zapisują numer bramki jako nasz i potem jęczą, że nie ma z nami kontaktu. Nawet info w wysłanym SMSie o tym, ze został wysłany przez bramkę nie pomaga.
Wysyłka poprzez bramkę robi bałagan w głowach klientów bo zapisują numer bramki jako nasz i potem jęczą, że nie ma z nami kontaktu. Nawet info w wysłanym SMSie o tym, ze został wysłany przez bramkę nie pomaga.
Nawet jesli w abonamencie masz darmowe SMSy, to nie wyslesz ich z telefonu zbyt duzo w krotkim okresie czasu. Operator je dropnie. Bramka SMS tego nie zrobi.
Piotr Szkut - PYXIS
Silvernet pisze:Super rozwiązaniem było by gdyby do wysyłki SMS można było zaprzęgnąć swój telefon z androidem.
dokładnie tak!!!
ja nawet pisze na końcu tel kon.xxx-xxx-xxx to i tak 90% dzwoni lub odpisuje na telefon bramki
W bramce można ustawić pole nadawcy na np:"INFORMACJA" albo nazwa firmy. Wtedy nie będą wstanie odpisać.
Nie dropnie bo nie ma takiego prawa. Nie ma w umowie ani regulaminie ograniczenia ilości SMS w jednostce czasu.Pyxis pisze:Nawet jesli w abonamencie masz darmowe SMSy, to nie wyslesz ich z telefonu zbyt duzo w krotkim okresie czasu. Operator je dropnie. Bramka SMS tego nie zrobi.
Nie koniecznie chcę dużo wysyłać. Np modernizuje nadajnik na którym jest 30 ludków, więc wysyłam im info.
Ze swojego numeru. DOSTAJĄ SMSa z bramki to nawet k.. nie odczytają a za chwile cała rodzina dzwoni, że im net nie działa.
Ja też piszę o praktyce. Klient dostaje info z telefonu xxx i zapisuje go sobie jako kontakt do nas.Pyxis pisze:Ja nie pisze o teorii, tylko o praktyce.
Po jakimś czasie dzwoni na ten numer i się wk... że nie może się do nas dodzwonić.
Efekt jest taki, że przez to dość często zdarzają się rezygnacje.
To była tylko sugestia z mojej strony o możliwości rozbudowy funkcji programu. Nie napisałeś, że się nie da, albo będzie trudno, albo będzie trzeba dać parę $. Po prostu uznałeś nas użytkowników za jakiś dziwaków co chcą aby było lepiej. A to ty wiesz lepiej jak prowadzić taki biznes. Nie odpisuj tylko zamknij temat bo szkoda czasu.
O dropowanie duzej ilosci smsow z telefonow "bez limitu sms" pisalem.
Piotr Szkut - PYXIS