Długa nazwa firmy
Długa nazwa firmy
Dopiero testuję pyxisa, ale mam problem z długą nazwą firmy (mojej), która to nie jest cała drukowana na fakturach. Wiem, że księgowa się przyczepi i to mnie powstrzymuje przed zakupem full wersji programu. Czy może Pan poprawić, aby cała (długa) nazwa firmy (mojej - jako ISP) była drukowana na fakturach??
co do nazwy to ja podam klienta
"miedzynarodowa komunikacja miasta i powiatu konin urzedu miejskiego konin oraz starostwa powiatowego sp. z o.o."
lub przedsiebiorstwo wodno kanalizacyjno komunalne urzedu i powiatu konin lub urzad miasta konin filia rumin swietlica srodowiskowa rumin straz pozarna lub swietlica srodowiska osrodka wychowaczego w koninie osrodek towarzystwa opieki nad dziecmi i maloletnimi w miescie konin osiedle wilkow 
"miedzynarodowa komunikacja miasta i powiatu konin urzedu miejskiego konin oraz starostwa powiatowego sp. z o.o."
autentyk mam takie nazwy klientow nie liczac koninski dom kultury zarzadzany przez miejski osrodek kultury w koninie podlegajacy prezydentowi miasta konina 
Ostatnio zmieniony pt 28 gru 2012, 23:02 przez szogunek, łącznie zmieniany 2 razy.
dziekuje za znajomosc google translate ale absolutnie nie o to mi chodzilo a jezeli juz chodzi o lacine to prosze zwrocic uwage ze wiele slow mialo wiele znaczen, a etymologia chodziazby rosyjskiego durak (ktore pochodzi od laciny dura) ktore nadal znaczy glupi a nie twardy w jezyku rosyjskim............ej wez mnie nie wkrecaj w jezykoznastwo, nie o tym jest temat
Nie google, ale zainteresowania.
Akurat w tej sentencji znaczenie jest precyzyjnie okreslone. To rzymska maksyma prawnicza a one byly raczej jednoznaczne. :-)
Lecinskie "Durus" to tyle co "Twardy, wytrzymaly, silny". Nie ma nic z "duraka" ruskiego :-)
Akurat w tej sentencji znaczenie jest precyzyjnie okreslone. To rzymska maksyma prawnicza a one byly raczej jednoznaczne. :-)
Lecinskie "Durus" to tyle co "Twardy, wytrzymaly, silny". Nie ma nic z "duraka" ruskiego :-)
Ostatnio zmieniony pt 28 gru 2012, 23:25 przez Pyxis, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotr Szkut - PYXIS