Witam.
Czy istnieje możliwość by zamiast ostatni abonament widniała data ostatniego księgowania wpłat i kwota nierozliczonych FV?
Obecnie mam:
Ostatni zarejestrowany abonament: Lipiec
a chciałbym by było
Kwota nierozliczonych FV: -36zł , lub +36zł (na dzien XX-XX-XXX)gdzie XX data ostatniego wpisu zaksiegowanej kwoty klienta.
O wiele bardziej czytelne dla klienta...
Kwota zaległości na FV
Tutaj jest taki problem, ze wszystko bedzie dzialalo, ale pod warunkiem, ze wystawiane sa FV dla danego klienta.
Z praktyki wiem, ze nie wszyscy wszystko i wszystkich fakturuja. Coz, taka nasza rzeczywistosc. W takim przypadku informacja w formie o ktorej piszesz nic by nie byla warta.
PS. Obecnie info pokazuje sie na fo w fomie:
Ostatnia wplata za 07-2001
To juz konkretna informacja i co najwazniejsze prawdziwa i dla tych fakturowanych i dla tych rozliczanych inaczej.
Z praktyki wiem, ze nie wszyscy wszystko i wszystkich fakturuja. Coz, taka nasza rzeczywistosc. W takim przypadku informacja w formie o ktorej piszesz nic by nie byla warta.
PS. Obecnie info pokazuje sie na fo w fomie:
Ostatnia wplata za 07-2001
To juz konkretna informacja i co najwazniejsze prawdziwa i dla tych fakturowanych i dla tych rozliczanych inaczej.
Piotr Szkut - PYXIS
-
djpielgrzym
Ale wpłata za: 07-2011, nie jst doskonała.
Wystarczy iż wystąpiła awaria ( za która odejmuje klientom) lub klient wpłacił o ileś % więcej, lecz nie o 100%. Klient wtedy ma nadpłatę przypuszczalnie 2zł za 07-2011, a system i tak pokazuje iż ostatni zarejestrowany abonament to 07-2011 co nie jest prawdą.
Jak najbadziej rozumiem iż trafia sie czasami komuś jakaś niezaksiegowana sytuacja, jednak są tacy którzy księgują wszystko. Wystarczy dodać tylko "ptaszka" w menu by z opcji "pokaż kwotę zaległości na FV" załączyli tylko Ci którzy chcą.
Wystarczy iż wystąpiła awaria ( za która odejmuje klientom) lub klient wpłacił o ileś % więcej, lecz nie o 100%. Klient wtedy ma nadpłatę przypuszczalnie 2zł za 07-2011, a system i tak pokazuje iż ostatni zarejestrowany abonament to 07-2011 co nie jest prawdą.
Jak najbadziej rozumiem iż trafia sie czasami komuś jakaś niezaksiegowana sytuacja, jednak są tacy którzy księgują wszystko. Wystarczy dodać tylko "ptaszka" w menu by z opcji "pokaż kwotę zaległości na FV" załączyli tylko Ci którzy chcą.
Padło stwierdzenie wystawiania faktur "nie dla wszystkich". Potwierdzam ten fakt - powodu nie będę wyłuszczał. Przy okazji czy nie warto się zastanowić aby z okna płatności masowych dodać np. przycisk zaksięguj zaznaczone jako abonament i wystaw fakturę? Chodzi mi głównie o ten drugi człon. Nawet Ci, którzy mają usługi prepaid wprowadzone (opłacam miesiąc i mam, nie opłacam i nie mam) potwierdzą pomysł.
Z całym szacunkiem ale to wg prawa powinno nawet tak być: wpłacasz - dostajesz fakturę. To za jaki okres będzie kwota rozliczona jest sprawą drugorzędną. Dla mnie po wpływie na konto niepotrzebne jest prawie w ogóle: wystaw fakturę, przelewem, rozliczona kwota i OK. Za każdym razem muszę to robić i staję się powoli maszynką od klikania
Oczywiście to sugestie, być może nie zauważam innych aspektów.