Zauważyłem w programie błąd logiczny.
1. Ustawiamy katalog exportu w programie.
2. drukujemy fakture do pdf w pdfcreator
3. podpisujemy ja elektronicznie w katalogu exportu
4. wysylamy ja do ibok razem z podpisem
A gdy na końcu chcemy ją wysłać email(bo np ktos nas poprosil) program musi ja wydrukawać (nadpisać) do katalogu exportu gdzie już ona jest.W chwili nadpisania podpis traci ważność.
Zgodnie z prawem muszę mieć wszystkie faktury elektroniczne, ktore wyslalem a tu lipa.
Rozwiązaniem było by tworzenie tymczasowego pliku w chwili otwarcia okna przed wysyłką via email i wysyłka jej, bez konieczności ponownego drukowania faktury.
Wysyłka faktur via email
Nie mogę już poprawić faktury podpisanej ektronicznie, która poszła do klienta na ibok.
Do takiej faktury wystawia się notę korygującą z zapisem czego korekta dotyczy.
Stosuje się również taka samą zasadę przy fakturach tradycyjnych np. gdy brakuje NIP.
Z tym że OBOWIĄZKIEM jest by nota korygująca do tej że faktury była podpisana.
Jaką mam gwarancję że klient nie ma sciągnietej faktury z podpisem i ibok'a a ja mu ją poprawiam i wysyłam jeszcze raz już poprawioną.
Niech by się kiedyś zdarzyło że klient pomieszał faktury poprawioną z błędną i wyszło to w US. Co wtedy Pan powie?
Do takiej faktury wystawia się notę korygującą z zapisem czego korekta dotyczy.
Stosuje się również taka samą zasadę przy fakturach tradycyjnych np. gdy brakuje NIP.
Z tym że OBOWIĄZKIEM jest by nota korygująca do tej że faktury była podpisana.
Jaką mam gwarancję że klient nie ma sciągnietej faktury z podpisem i ibok'a a ja mu ją poprawiam i wysyłam jeszcze raz już poprawioną.
Niech by się kiedyś zdarzyło że klient pomieszał faktury poprawioną z błędną i wyszło to w US. Co wtedy Pan powie?